Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب به نقل از مهر، جواد منصوری سفیر اسبق ایران در چین در گفتگویی درباره مذاکرات تهران و پکن برای انعقاد سند همکاری جامع میان مدت میان دو کشور، اظهار داشت: دو دولت ایران و چین با توجه سوابق تاریخی و مشترکاتی که داشته و امروز نیز دارند، به‌عنوان دو دولت تاثیرگذار در شرق و غرب آسیا محسوب شده و طبیعتا زمینه‌های زیادی برای همکاری و تبادل امکانات دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ایران و چین زمینه‌های زیادی برای همکاری در سطح بین‌المللی داشته و به‌خصوص بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، روابط دو کشور به شکل تصاعدی پیشرفت داشته، به طوری که امروز بیشترین روابط جمهوری اسلامی در زمینه‌های مختلف، با چین است.
این دیپلمات پیشین کشورمان گفت: طبیعی است که ایران علاقه‌مند به همکاری با چین در زمینه‌های مختلف باشد و با توجه به اینکه چین در زمینه‌های اقتصادی و فناوری روند رو به رشدی داشته و همچنین نقش موثرتری در صحنه بین‌المللی ایفا می‌کند، غالب کشورهای دنیا برای توسعه روابط خود با پکن برنامه‌ریزی می‌کنند.
منصوری با اشاره به این موضوع که همکاری بلندمدت میان تهران و پکن تنها منحصر به ایران نیست،  افزود: کشورهای مختلف دنیا تحلیل می‌کنند که در آینده چین نقش بسیار پررنگ‌تری از امروز خواهد داشت و بنابراین، لزوم دستیابی به چارچوب همکاری بلندمدت با این کشور را حس کرده و برای آن برنامه می‌ کنند.
وی بیان کرد: به‌عنوان مثال امروز آموزش زبان چینی در بسیاری از دانشگاه‌های دنیا متداول شده، چرا که همه کشورها می‌دانند در آینده با توجه به روابط با چین نیاز به فراگیری زبان چینی وجود دارد. بنابراین تعجبی ندارد که ایران نیز به مانند دیگر کشورها برای همکاری بلند مدت با چین، به دنبال یک چارچوب و سند باشد.
سفیر اسبق کشورمان در پکن در پاسخ به سوالی در زمینه چرایی مخالفت آمریکا با این سند و شانتاژهای رسانه‌ای علیه آن،  اضافه کرد: قبل از اینکه سند همکاری ایران و چین مطرح باشد، باید بگویم که اروپا و آمریکا به دلایل متعددی به هیچ عنوان حاضر نیستند که ایران از مجموعه غرب جدا شود و این مسئله بسیار مهم است و متاسفانه برخی از تحلیلگران ما به آن توجه نمی‌کنند.
منصوری تصریح کرد: غرب حتی ۱۰۰ سال دیگر از فکر تسلط بر ایران منصرف نمی‌شود. بنابراین تعجبی ندارد که ایران در حال حرکت به سمت شرق بوده و در حال انعقاد قرارداد جامع همکاری با چین است. بنابراین آنها اعتراض می‌کنند و برای آنکه این اتفاق نیافتد، دست و پا می‌زنند. آنها هر چه بتوانند در این قضیه کارشکنی می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: چین امروز در بسیاری از زمینه‌ها حرف اول را در جهان می‌زند و نباید ایران برای جلب حمایت غرب از این امکان صرف نظر کند. پذیرفتنی نیست که چون آمریکا و اروپا از نزدیکی و همکاری ایران و چین راضی نیستند، ما با پکن کار نکنیم.
این دیپلمات پیشین کشورمان یادآور شد: طبیعی است که ایران به مانند تمامی کشورها در تعاملات خود با دیگر کشورها دقیقا باید بر اساس موضع برابر،  منافع متقابل و استفاده از امکانات بالقوه و بالفعل روابط خود را گسترش دهد.
منصوری گفت: آمریکا تمایلی به پیشرفت هیچ کشور مستقلی ندارد. نزدیکی ایران و چین به‌عنوان دو کشور مستقل به یکدیگر، مشخصا تهدیدی برای هژمونی آمریکا است و مخالفت‌های امروز آنها دقیقا نشانه همین ترس است.

منبع: تقریب

کلیدواژه: ایران و چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۴۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای پذیرش اساتید و دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین

شورای دانشگاه تربیت مدرس، پذیرش اساتید و دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین در این دانشگاه را تصویب کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای دانشگاه تربیت مدرس با حضور رؤسای دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی و رئیس و معاونین این دانشگاه در تاریخ ۲/۱۷/ ۱۴۰۳به اتفاق آرا تصویب نمود: «دانشگاه تربیت مدرس برای دفاع از مردم سالاری و حقوق بشر و صلح و دوستی در بین ملت ها، آماده است تا اساتید و دانشجویان ضد صهیونیستی که بدلیل دفاع از مردم مظلوم فلسطین و مخالفت با نسل کشی رژیم اشغالگر اسرائیل از دانشگاه‌های آمریکا و اروپا اخراج شده و یا میشوند و رشته تخصصی آن‌ها در این دانشگاه دایر هست را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بپذیرد.»


شورای دانشگاه همچنین ضمن محکوم کردن ورود پلیس به دانشگاه‌های آمریکا و ضرب و شتم دانشجویان و اساتید، خواستار حفظ حرمت دانشگاه و دانشگاهیان توسط دولت و پلیس آمریکا گردید.

دیگر خبرها

  • حمله موشکی و پهپادی انصارالله یمن به 3 کشتی اسرائیلی/ دو برابر شدن تجارت ایران و آمریکا در 3 ماهه اول 2024/ آماده شدن 5 کشور اروپایی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین/ حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق
  • ادعای برخی منابع از مذاکرات ایران و آمریکا / دور بعدی گفت ‌گوها در آینده نزدیک برگزار می شود
  • طرح پیش نویس ۵ قطعنامه در زمینه‌ همکاری صلیب سرخ و هلال احمر
  • اعلام آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای پذیرش اساتید و دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • کنفرانس اصفهان می‌تواند به همکاری هسته‌ای ایران و جهان کمک کند
  • گروسی: امیدوارم نشست اصفهان گام جدیدی برای همکاری‌ها باشد
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم